Verstandig met geld

Geld is altijd een belangrijk onderwerp van de samenleving geweest. Geld is de motor van het leven geworden en daarom is het zaak er verstandig mee om te gaan. We zetten een stap in de goede richting door je artikelen aan te bieden die je leren verstandig met geld om te gaan.

Geld lenen
Als je besluit geld te lenen, is het van groot belang dat je duidelijkheid hebt in je situatie. Stel jezelf kritische vragen. Ga na of het nodig is om nu geld te lenen en vraag jezelf af of je het geleende bedrag weer kunt terugbetalen. Wanneer je zeker weet dat je geld wil lenen, is het goed om je te oriƫnteren op de leenmarkt. Op deze website heb je een uitgebreid overzicht aan leningen tot je beschikking staan. Er zijn talloze leningen, maar de meest voor de hand liggende zijn nog wel het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Snelle leningen, zoals het flitskrediet, zijn vaak voor korte overbruggingen en nemen hoge kosten met zich mee.

Notering bij het BKR
Wie een lening bij een bank of erkende kredietverstrekker afsluit, zal worden bijgehouden bij het BKR. Dit is het Bureau Krediet Registratie, gevestigd in Tiel. Het BKR houdt bij wie een lening afsluit en of deze wordt terugbetaald. Wanneer de terugbetaling problemen oplevert, krijgt de lener in kwestie een zogenaamde negatieve BKR codering. Banken en kredietverstrekkers worden dan op voorhand gewaarschuwd als deze persoon een lening bij hen af wenst te sluiten. In dat geval mogen banken de lening weigeren. Voor iemand met een BKR codering is het vaak moeilijk om een nieuwe lening of een hypotheek te vinden.

Spaargeld op, wat nu?
Als je flink wat uitgaven hebt gehad, bijvoorbeeld omdat je een verbouwing hebt gehad of een nieuwe auto hebt gekocht, kan het zijn dat je zuurverdiende spaargeld op is. Wanneer je geen geld meer nodig hebt, is dat geen probleem. Je krijgt immers maandelijks je salaris binnen en kunt daar aardig van leven. Maar als je nog wel geld nodig hebt, kun je een lening overwegen. In dat geval zijn er diverse opties. Op deze website hebben we een aantal artikelen over verschillende leningen geplaatst, die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste lening. Ga ook in gesprek bij een bank of kredietverstrekker. Dan weet je zeker dat je informatie op maat krijgt.

Ga in gesprek
Geldzaken vormen een breed begrip. Leningen en hypotheken hebben veel overeenkomsten, maar ook weer veel verschillen. En wat is beter, sparen of beleggen? Omdat die vragen per persoon verschillen zal het ons niet lukken daar een passend antwoord op te geven. Wij geven alleen advies. Wel raden we je aan om met je vragen in gesprek te gaan bij een financieel expert. Iemand met verstand van geldzaken zal je veel beter kunnen begeleiden. Financieel experts vind je bij een bank of kredietverstrekker, maar ook op het internet.