Online leningen vergelijken

De drempel om een lening af te sluiten is een stuk lager geworden, mede omdat men gedurende de economische crisis sneller een lening afsloot. Ook nu de crisis grotendeels voorbij is, kiezen veel mensen voor een financiƫle extra aan de hand van een lening. Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op deze vraag, door hun leningen online aan te bieden. In dit artikelen we vertellen we meer over een aantal leningen. We behandelen, ook de komende weken, veelvoorkomende leningen, maar ook minder bekende leningen. In dit artikel staan de volgende leningen centraal:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Rentekrediet
Het rentekrediet lijkt erg veel op het doorlopend krediet, een van de meest gebruikte en bekendste leenvormen. Bij het rentekrediet wordt maandelijks de rente vergoed over het nog openstaande leensaldo. In tegenstelling tot het doorlopend krediet, hoeft een rentekrediet niet verplicht in maandelijkse termijnen te worden afgelost. Met de bank wordt een maximum te lenen bedrag afgesproken. Daarmee is de lening vooral geschikt voor mensen die geld achter de hand willen hebben middels een lening.

Studentenlening
De studentenlening, ook wel aangeduid met het studentenkrediet, is een lening speciaal voor studenten. Omdat het voor studenten soms moeilijk is te voorzien in hun dagelijkse kosten, bieden veel banken en kredietverstrekkers deze lening aan. De rente is een stuk lager dan andere leningen. Na het afstuderen van de lener begint het afbetalen. De studentenlening wordt dan overgezet in een andere bekende lening, namelijk het doorlopend krediet.

Lening afsluiten
Je hebt enkele stukjes gelezen over diverse leningen. Dit zijn ze nog lang niet allemaal. Om een compleet overzicht van leningen te vinden, kun je op het internet alle kanten op. Maar misschien vind je het prettiger om die informatie met iemand te bespreken. Banken en kredietverstrekkers staan open voor gesprekken, die je helpen een lening op maat te vinden. Schroom het niet en vraag een afspraak aan.